De Coördinatie van Mensen Zonder Papieren te Brussel in het Europees Parlement: wij eisen een menselijke oplossing voor de humanitaire crisis in de Middellandse Zee!

Op dinsdag 26 mai 2015 is de Coördinatie, samen met andere groepen, uitgenodigd in het Europees Parlement. Afspraak aan het kruispunt Kunst-Wet om 11u of op het Luxemburgplein om 12u30.

We zijn verontwaardigd over de respons van de Europese Unie op de humanitaire crisis in de Middellandse Zee!

Een militaire oplossing voor het probleem van de mensensmokkelaars. De EU zal de boten identifiëren, in beslag nemen en vernietigen voor ze kunnen gebruikt worden door de mensensmokkelaars. Wat wil dat zeggen? Die boten zijn vaak oude vissersboten. Wil de EU de vissers bombarderen?

Een veiligheidsoplossing tegen de migratie naar het Fort Europa. De EU verdrievoudigd het budget voor de bescherming van de maritieme grenzen, gecoördineerd door Frontex. De reddingsoperaties zoals Mare Nostrum worden niet hervat. Geen mensenlevens redden om geen mensenstroom op gang te brengen?

5000 is het aantal erkende vluchtelingen dat de EU wel wil ontvangen. Dat is totaal belachelijk als je de schaal van deze crisis bekijkt. Laat ons vergelijken met Libanon, dat 1 miljoen vluchtelingen opvangt, een vierde van zijn bevolking!

Op 19 april 2015 stierven meer dan 1000 migranten in de Middellandse Zee. De volgende dag zijn we samengekomen voor het Europees Parlement om onze woede uit te schreeuwen tegen een migratiebeleid dat de migranten dwingt steeds meer gevaar te lopen om tot in de Europese Unie te geraken.

De europarlementsleden Miguel Urban Crepo (GUE/NGL), Marisa Matias (GUE/NGL), Ernest Urtasun (Verts/ALE) en Fabio Castaldo (EFDD) hebben geantwoord op de oproep van migrantencollectieven en hebben ons uitgenodigd om in het Europees Parlement te komen getuigen over onze ervaringen met het overleven en met de strijd voor onze basisrechten.

Infos pratiques

Envoyez un mail à:
coordinationsanspapiersbruxelles à riseup.net

Ou par fessebouc:
facebook

Ou via les porte-paroles:
Serge 0493291974
Mamadou 0493995444

2014-2017 copyright sanspapiers.be