NATIONALE BETOGING VOOR DE REGULARISATIE VAN MIGRANTEN ZONDER PAPIEREN

SAMEN VOOR DE REGULARISATIE VAN MENSEN ZONDER PAPIEREN

De coordinatie van mensen zonder papieren in België is samengesteld uit het Comité van werknemers met en zonder papieren van het ACV, Collectief mobilisatie 2009, Collectief Ebola, Collectief van de Afghanen, Collectief van de Latino’s, Voix des sans-papiers van Brussel, Voix des sans-papiers van Luik, Comité van vrouwen zonder papieren en wordt samengebracht in een platform met Ciré, ACV, ABVV, MRAX, SOS Migrants enzovoort. Zij roepen samen de Belgische bevolking op om zich te verenigen voor de rechten van mensen zonder papieren.

Samen kunnen we bruggen bouwen tussen de strijd van de rechten van mensen zonder papieren en de strijd van andere bewegingen (vluchtelingen, werklozen, werkers, precaire mensen, de herverdeling van de rijkdom,…).

Het verdwijnen van de grenzen binnen Europa gaf hoop dat deze de weg zou vrijmaken voor de toegang tot rechten voor iedereen. Niets was minder waar, sinds 2014 beleven we dagdagelijks een regressie van rechten voor iedereen. In Belgïe, in de naam van “nationale veiligheid”, worden de rechten van iedereen uitgeholt. Deze van migranten zonder papieren des te meer. Het huidige migratiebeleid ten opzichte van mensen zonder papieren maar ook van vluchtelingen en personen die zich op de (buiten-) grenzen van Europa bevinden is onaanvaardbaar. De Belgische regering radicaliseert haar repressie ten opzichte van migranten zonder papieren. Mensen zonder papieren weten dat deze vijandigheid niet zijn oorzaak vindt bij de Belgische bevolking, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de politiek. Het is de aversie van 1 persoon: Theo Francken.

DE REGULARISATIE VAN MIGRANTEN ZONDER PAPIEREN, NU !

Sta op, uigestotenen van België. Sta op, dwangarbeiders van de crisis. De repressie vernielt alles op zijn weg. Trop c’est trop c’est trop. Laten we de huidige NVA-VLD-CD&V-MR regering doen verdwijnen. Mensen zonder papieren sta op! Debout! Wij zijn niets, laten we alles zijn.

VERTREK OM 14HS STATION BRUSSEL-NOORD
NATIONALE BETOGING VOOR DE REGULARISATIE VAN MIGRANTEN ZONDER PAPIEREN
STOP AAN DE REPRESSIE

Mensen zonder papieren moeten in de Belgische rechtstaat ingeschreven worden door:
– de regularisatie van mensen zonder papieren
– het sluiten van alle gesloten centra
– vrijheid van verkeer van personen
– het stopzetten van gedwongen uitzettingen
– het stopzetten van het criminaliseren van mensen zonder papieren
– het respect van de fundamentele rechten zoals gezondheidszorg en toegang tot onderwijs
– het respect en de toepassing van de rechten van het kind

Infos pratiques

Envoyez un mail à:
coordinationsanspapiersbruxelles à riseup.net

Ou par Facebook:
facebook

Ou via les porte-paroles:

  • Abdul Azim Azad 0466080335
  • Bintou Touré 0466281442
  • Serge Bagamboula 0493291974

 Coordination SPB 0466080335

2014-2017 copyright sanspapiers.be

This site is registered on wpml.org as a development site.