Wie zijn we?

DE COÖRDINATIE VAN MENSEN ZONDER PAPIEREN

De coördinatie van mensen zonder papieren is een autonoom netwerk van alles collectieven van mensen zonder papieren in Brussel. Het doel van de coördinatie is om acties te ondersteunen die onafhankelijk zijn van iedere groep en om gemeenschappelijke acties te organiseren. De Betoging Sans-Papiers op 25/10 zal één van de gemeenschappelijke acties zijn.

COLLECTIF VOIX DES SANS PAPIERS

Op de Leopold II laan werd een voormalig rusthuis bezet door een groep van mensen zonder papieren, en dit sinds juli 2014. De naam van de groep is «la voix des sans papiers». Alle 260 mensen zonder papieren hebben een plaatsje gevonden in het gebouw, een klein plaatsje wel, aangezien het gebouw niet meer dan 30 kamers heeft. Hun doel is om een politieke beweging te heropbouwen rond de vraag «immigranten zonder papieren». De inwoners van het oude rusthuis komen uit 12 verschillende landen waaronder: Senegal, Guinea, Mauritanië, Burkina Faso, Marokko en een hele hoop andere landen.

facebook

COLLECTIEF ‘MOBILISATION GROUPE 2009 ‘

Wij, ‘Mobilisation Groupe 2009’ zijn een collectief van mensen met en zonder papieren, waarvan enkelen hun dossier indienden tijdens de regularisatiecampagne van 2009. Na jaren van wachten en investeringen van tijd en energie, komen wij samen om rond het falen van deze regularisatie te werken en te sensibiliseren en mobiliseren over de kwestie van mensen zonder papieren.

facebook

COLLECTIEF EBOLA

Wij zijn enkele honderden mensen afkomstig uit de landen die getroffen worden door Ebola (Liberia, Sierra Leone en Guinee) die een tijdelijk verblijfsrecht en bescherming (recht op werk,…) vragen totdat de epidemie verdwijnt. Wij bezetten een leegstaand gemeentelijk gebouw sinds januari 2015 op het Queteletplein 2 in Sint-Joost-ten-Node. Op het gelijkvloers zijn er gemeenschappelijke lokalen, op het eerste verdiep verblijven de mannen en op het tweede verdiep de vrouwen en kinderen. Het doel van deze politieke bezetting is om tijdelijke bescherming van de Belgische staat te verkrijgen in afwachting dat de epidemie uitdooft

COLLECTIEF VAN DE AFGHANEN

Sinds juli 2013 ondernemen we acties. In november 2013 installeerden we ons met 500 Afghanen in de Begijnhofkerk. Eind december 2013 organiseerde we een mars naar Bergen en één naar Gent. Na onze mars naar Bergen mocht iedereen van ons opnieuw een aanvraag tot regularisatie indienen..wat iedereen deed. Een deel van onze groep heeft verblijfspapieren gekregen. Maar velen kregen ook opnieuw een negatief antwoord. Momenteel zijn we met 45 Afghanen in de Begijnhofkerk die opnieuw de strijd aangegaan, want ook wij hebben recht op verblijfspapieren.

LATINOSXREGULARIZACION

Latijns-Amerikaanse commissie voor regularisatie. Wij zijn een groep burgers die geboren zijn in verschillende landen van Latijns-Amerika, georganiseerd in een comité om te strijden voor onze regularisatie in België. Wij zijn geen politieke partij, bedrijven geen religie en vragen niet om geld. Wij eisen onze rechten als zijnde waardige burgers. We hebben een gezin, werk, nemen actief deel aan het sociaal en economisch leven van dit land en zoeken als zodanig dan ook naar erkenning.

facebook

LA VOIX DES SANS-PAPIERS DE LIÈGE

La Voix des Sans-Papiers de Liège bezet het oude consultatiecentrum van de ONE (=Kind en Gezin) in de Résidence Fraternité (Avenue des Ploktrèsses, 4000 Sclessin): google-maps

We zijn een groep vrouwen, mannen en kinderen, tussen anderhalf en 60 jaar oud. We komen uit verschillende landen (Afrika, Syrië, Afghanistan, …), maar we verblijven al 5, 10 en soms 15 jaar in België.

We hebben onze landen van oorsprong niet voor ons plezier verlaten maar om oorlogen, vervolging of de miserie te ontvluchten.

We zouden willen werken, onze belastingen betalen en deelnemen aan het maatschappelijk leven in België. We willen onze kennis nuttig gebruiken en in waardigheid leven !

Contactpersonen:
Sana Ousmane : 0466 216 251
Guisset Mamadou : 0499 81 68 37

facebook

LE COMITÉ DES TRAVAILLEURS AVEC ET SANS PAPIERS

Het Comité des travailleurs avec et sans papiers in Brussel engageert zich in de verdediging en de organisatie van werkende migranten met of zonder papieren.

De voornaamste activiteiten zijn:

  • het organiseren van bijeenkomsten
  • het organiseren van acties
  • het organiseren van infomomenten over arbeidsrechten in verschillende talen en sectoren

Voor de verdediging van individuen zijn er de Wekelijkse Permanenties elke maandagmorgen van 9u30 tot 12u op de 2de verdieping van de Pletinckxstraat 19 te 1000 Brussel.

website

HET COMITÉ VAN VROUWEN ZONDER PAPIEREN

Wij zijn vrouwen zonder papieren van verschillende origines die naar buiten willen komen en andere vrouwen, met of zonder papieren, ontmoeten om onze zorgen, ervaringen en kennis te delen.

Wat doen we?

We proberen oplossingen te zoeken om ons leven zonder papieren en zonder rechten gemakkelijker te maken, om voor onszelf en onze kinderen te overleven opdat ze een waardig leven zouden kunnen leiden.
We leren en werken samen om te naaien, te koken, haar te kappen en nog andere zaken in een geest van met elkaar delen en elkaar helpen.

We nemen het woord om onze situatie als vrouwen zonder papieren bekend te maken en te tonen hoe we overleven met of zonder kinderen. Overal waar de gelegenheid om ons uit te drukken zich voordoet doen we dat en we creëren onze eigen manifestaties en evenementen om de belgische bevolking te bereiken.

Als comité mobiliseren we vrouwen zonder papieren opdat ze naar buiten zouden komen en zichtbaar worden. Zo strijden we samen en helpen we elkaar.

We roepen iedereen op om alle sans-papiers te steunen in hun strijd voor de toegang tot de grondrechten en een waardig leven zoals iedere burger.

cet article est disponible aussi en/dit artikel is ook beschikbaar in het: Français (Frans)

Infos pratiques

Envoyez un mail à:
coordinationsanspapiersbruxelles à riseup.net

Ou par Facebook:
facebook

Ou via les porte-paroles:

  • Abdul Azim Azad 0466080335
  • Bintou Touré 0466281442
  • Serge Bagamboula 0493291974

 Coordination SPB 0466080335

2014-2017 copyright sanspapiers.be

This site is registered on wpml.org as a development site.